Don't create PHISHING pages!!!

Your IP was loggedional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> Inainte sa te masturbezi citeste si asta!

Unde te duci, omule?

 

Inainte sa te masturbezi
citeste si asta, daca mai ai timp!

Acum te vei masturba, vei elimina energia si tensiunea care te apasa si crezi ca dupa aceea te vei simti mai usurat. Dar adu-ti aminte de ultima oara cand te-ai masturbat: cum a fost dupa aceea? Cum ti-ai simtit sufletul? Ai simtit vre-o satisfactie? Este imposibil ca, de cate ori te masturbezi, sa nu-ti simti niciodata goliciunea sufletului… De ce crezi ca se intampla aceasta? Pentru ca sufletul este in trup, iar trupul nu este nimic altceva decat Templu al Duhului Sfant. Cand trupul este pangarit prin aceasta fapta, masturbarea fiind un pacat in trup, se apropie moartea (pacatul inseamna moarte), iar sufletul simte asta, simte goliciunea sa, simte departarea sa de trup. Nu este o departare in sensul desprinderii de trup, ci o indepartare din punctul de vedere al unirii dintre trup si suflet – intervin tristetea si regretul pacatului savarsit. Daca ai simtit asta, inseamna ca sufletul tau traieste. Si cum am spus ca e imposibil sa nu fi simtit asta niciodata, inseamna ca e imposibil sa nu poti sa te vindeci de patima aceasta. Dar trebuie sa crezi si tu ca poti sa te vindeci.

Acum, ca sa nu ma indepartez prea mult de fapta propriu-zisa: ai privit imagini care ti-au tulburat mintea, ti-au ramas intiparite si nu poti sa le uiti. Iti amintesti tot: chipuri, nume, adrese de internet, nume de reviste, pozitii, senzatii si esti excitat permanent. Cum nu este asa? Dar nervozitatea de unde vine? Nepasarea, indiferenta? Izolarea? Nu stii cum este sa-ti simti sufletul plin, nu cunosti adevarata implinire si te inseli crezand ca ai cunoscut asa ceva pana acum. Adevarata implinire o cunosti prin adevarata dragoste si daca ar fi sa recunoastem: iubesti din tot sufletul si din tot cugetul tau? Daca da, cum iti explici ca o parte din cugetul tau este chemat in acele amagiri carora apoi, le dai curs si cazi in pacat? Caci pacatul este mic atunci cand iti amintesti pentru o fractiune de secunda de pacatul facut anterior, de imagini, de senzatii, de pseudo-satisfactia pe care ai avut-o atunci si cu cat starui in aceste amintiri, cu atat pacatul creste si patima isi infige radacinile mai adanc. Astfel incat, chiar daca nu o faci in momentele urmatoare, amintirea aceasta te urmareste. Si daca tu te incalzesti cugetand la acele imagini si senzatii, adu-ti aminte de porcul care se incalzeste in propria-i mizerie si nu o simte, ba chiar facandu-i placere, mai mult se balaceste si o rascoleste. Aflandu-te in astfel de ganduri, nu poti intelege ceea ce spun, caci mintea-ti este tulburata, atentia iti este cuprinsa de acele iluzii…

Si, revenind la iubire: crezi ca iubesti daca tu inca te incalzesti cu astfel de ganduri? Poate-ai sa-mi spui: “dar nu am pe nimeni, sunt singur si corpul mi-o cere; mi-a spus si doctorul sa fac asta, ca altfel ma imbolnavesc”. Dar doctorul putea sa-ti spuna si ca trebuie sa ai o relatie fizica cu cineva. Asta nu inseamna ca trebuie sa te si apuci sa faci asta, dupa cum se intampla atat de des astazi (cunosc o familie a caror fata de 16 ani a fost indemnata de un medic sa intretina relatii sexuale pentru ca altfel se imbolnaveste, iar parintii ei o iubeau asa de mult incat nu au vrut sa o vada bolnava pentru un motiv ca asta)… Astfel de tulburari sunt normale de la o varsta. Toti le avem, indiferent ca traim la oras, la sat sau in manastire, dar asta nu inseamna ca toti le dam curs. Bineinteles, daca aceste stari de excitare le insotesti cu muzica nepotrivita, lene, miscari sau dans lasciv, expresii mai mult sau mai putin explicite cu privire la acest gen de relatii, imagini pornografice – e normal sa le amplifici, si iti este foarte greu sa rezisti fara sa faci si pacatul masturbarii. Dar si cele de dinainte au fost pacate, pacate inainte-mergatoare ale marelui pacat al masturbarii.

Iar daca esti casatorit si te masturbezi, ca sa mai spun??? Tu de ce o faci? Nu esti satisfacut de sotie? Spune-i, discutati acest aspect si tratati-l cum se cuvine, nu cu pacate si mai mari. De ce te masturbezi? Iubirea ta se scurge o data cu senzatiile acelea placute de cateva clipe… Iubirea ta se pierde pentru totdeauna, putin cate putin, cand te gandesti la lucruri necuviincioase si le mai si pui in fapta. Cum iti vei recupera iubirea pe care-ai fi avut-o daca nu faceai asta? Si de cate ori n-ai facut-o… Gandeste-te: a fost mai bine dupa aceea, ai castigat ceva? Dar cate ai pierdut…

E posibil ca efectul a ceea ce am scris pana acum, daca ai avut rabdare sa citesti pana aici, sa fie acela al amplificarii acestor patimi, dar asta depinde de tine: AI INTELES MESAJUL?

Daca l-ai inteles, astazi nu te vei masturba.

Opreste-te de la a face acest pacat si daca nu astazi sau maine, atunci cat de curand mergi la un duhovnic si spovedeste-te; spune toate pacatele sub epitrahil si toate ti se vor ierta cu siguranta, cu conditia sa nu le mai repeti. De unde vei stii ca ti-au fost iertate? Din usuratatea sufletului, pe care-l vei simti dupa aceea ca un fulg… Fii atent la senzatia pe care o vei avea inainte de spovedanie, cand ai sufletul incarcat de pacate si la cea de dupa spovedania sincera, in care ai marturisit tot, cu parere de rau. Va fi imposibil sa nu observi diferenta si trebuie sa tii aceasta diferenta in gand cat poti de mult, sa ramai in aceasta stare. Iar daca vei mai cadea dupa aceea, nu te speria, nici nu te intrista: mergi iarasi la duhovnic si spovedeste-te din nou, spunand ceea ce te-a tulburat. Ridica-te si mergi mai departe! Vei incepe sa observi diferenta intre sufletul gol din cauza patimilor si sufletul golit de patimi.

Roaga-te Domnului Iisus Hristos sa te ajute, iar daca ai vreo reusita, multumeste-I pentru asta, caci fara ajutorul Sau n-am reusi nimic, nici unul.

Doamne ajuta!

 


 

Inapoi | Prima pagina | Inainte sa te masturbezi, citeste si asta, daca mai ai timp!
Pacatul malahiei si consecintele lui | Un grupaj de articole despre desfranare si masturbare
Pe marginea prapastiei: pacatul masturbatiei | Patima masturbarii - o abordare ortodoxa
Masturbarea si cauzele ei favorizante... | Despre masturbare si adevaratele ei efecte
Masturbarea | Consecintele masturbarii | De vorba cu Dumnezeu